Без розвитку системи швидкісного рейкового транспорту у Києві неможливо буде розв’язати транспортну проблему. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив фахівець Управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук.

«Нам потрібно розвивати систему швидкісного рейкового транспорту, без цього ми не вирішимо транспортну проблему в місті», - сказав він.

За словами експерта, насамперед необхідно приділяти увагу розвитку міської електрички та трамвайної інфраструктури.

При цьому Петрук зазначив, що реконструкція міської електрички обійдеться в рази дешевше, ніж створення Подільсько-Воскресенської лінії метрополітену, а також займе менше часу. «У нас є метрополітен на Троєщину, який коштує 19 млрд грн. На реалізацію цього проекту потрібно близько 12 років, це якщо почати фінансування прямо сьогодні. Ми його будуємо вже майже 30 років і точно не побудуємо в найближчі 30 років... Ми могли б за символічні гроші, порівняно з лінією метро, провести комплекс заходів з реконструкції міської електрички і збільшити її пропускну спроможність до 54 тис. пасажирів на годину», - зазначив він.

Експерт поінформував, що реконструкцію міської електрички можна провести за півтора року і витратити на це близько 2 млрд грн.

Як повідомляв ForUm, київська міська електричка запрацює на повну потужність з 10 жовтня.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом