Представник Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Гайол Мартін-Мікалеф заявляє, що організація має розглянути закон про очищення влади на пленарній сесії в Римі 10-11 жовтня. Про це представник комісії сказав журналістам у вівторок.

«В Римі на цьому тижні відбудеться 100-та пленарна сесія (10-11 жовтня) і, наскільки я знаю, це питання буде обговорюватися на цій пленарній сесії», - сказав журналістам Мартін-Мікалеф, коментуючи можливі терміни розгляду комісією закону «Про очищення влади».

Водночас він припустив, що висновки щодо цього закону, швидше за все, будуть прийняті через тиждень після пленарної сесії в Римі, повідомляє «УНІАН».

При цьому він не став прогнозувати, яким може бути висновок Венеціанської комісії, зазначивши, що комісія має певний досвід з питань, що стосуються проведення люстрації в інших країнах.

Зокрема він додав, що люстрація органів влади повинна здійснюватися у відповідності з міжнародними стандартами і повагою до людей, які займають відповідні посади і можуть підпасти під дію закону.

Як повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада підтримала Закон України «Про очищення влади».

25 вересня голова парламенту Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію влади.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише Закон «Про очищення влади», хоча й не вважає його досконалим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом