На станції метро «Житомирська» у Києві співробітники відділу карного розшуку лінійного управління в метрополітені затримали чоловіка, у якого вилучили 27 патронів до автомата Калашникова.

Як повідомили ForUm'у у відділі зв'язків з громадськістю столичного управління МВС, оперативники зупинили пасажира з великою сумкою.

«Спілкуючись із чоловіком, міліціонери звернули увагу, що той дуже нервує.

Йому запропонували пройти в кімнату міліції. У присутності двох понятих у його сумці виявили 27 патронів калібру 5,45 мм (до автомата Калашникова)», - повідомили в УМВС.

Патрони правоохоронці вилучили та направили на експертизу. Опору співробітникам міліції підозрюваний чинив, слухняно пройшов до лінійного управління для дачі показань.

22-річний місцевий житель не міг чітко пояснити, де і для чого він отримав патрони.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Це кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на термін від двох до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28