Франція здатна надати кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам з хворобою, викликаною вірусом Ебола, якщо такі випадки будуть зафіксовані на території країни.

З такою заявою виступив 6 жовтня президент республіки Франсуа Олланд на тлі повідомлень з Іспанії про перший випадкок цього захворювання, зафіксований на території Європейського континенту.

«Ми в змозі зробити висококваліфіковане лікування, якщо у Франції трапляться такі випадки», - сказав глава держави за підсумками переговорів у Єлисейському палаці з головою комісії Африканського союзу Нкосазаною Дламіні-Зумою.

У цьому зв'язку він нагадав про вдале лікування у Франції медсестри неурядової організації «Лікарі без кордонів», яка заразилася небезпечним вірусом на волонтерській роботі в Ліберії. У середині вересня французка була в екстреному порядку доставлена спецрейсом на батьківщину і поміщена у військовий госпіталь під Парижем, де їй були прописані експериментальні препарати. Незабаром дівчина пішла на поправку і на минулому тижні, оговтавшись від хвороби, змогла покинути клініку.

Разом з тим Олланд поскаржився, що поки забезпечити таке ж лікування в Африці неможливо. «Тому ми повинні прискорити і посилити дослідження, для того щоб знайти вакцину», - додав президент. За його оцінкою, епідемія лихоманки Ебола являє собою серйозну загрозу не просто для африканських країн, порушених вірусом, але і для всього світу», повідомляє «ТАСС».

Між тим серед жителів країни вже поширюються тривожні настрої у зв'язку із епідемією, що продовжує проявлятися у все нових країнах світу. У понеділок троє батьків у паризькому передмісті Булонь-Бийянкур відмовилися відпускати своїх дітей на уроки в одну з місцевих шкіл. Свою відмову вони мотивували тим, що один з однокласників їх дітей, який нещодавно повернувся з Гвінеї, становить загрозу для тих, хто довкола.

Як раніше повідомляв ForUm, перший випадок лихоманки Ебола у Євпропі був зафіксований 6 жовтня в Іспанії.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число жертв епідемії вірусу Ебола, яка триває зараз у країнах Західної Африки, перевищило 3,5 тис. осіб, інфіковано понад 7,5 тис. Більша частина летальних випадків припадає на Ліберію, Сьєрра-Леоне і Гвінею.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69