Держветфітослужба заявляє про успішне завершення місії Європейського Союзу з перевірки стандартів якості українських виробників молочних продуктів.

«Місія пройшла успішно, тому наступний етап - робота над прийняттям остаточного звіту місії і вступ України до списку країн, яким дозволено експорт молока та молочних продуктів в ЄС», - наводить прес-служба слова заступника голови Держветфітослужби Віталія Башинського.

Він зазначив, що з метою розширення експорту до європейських країн в Україні поетапно вносили зміни та поправки в національне законодавство, що дозволило відкрити європейський ринок для виробників риби, м'яса птиці, сухого молока (непридатного до вживання людьми), пише «ЛігаБізнесІнформ»

Місія фахівців офісу з питань харчових продуктів і ветеринарії (Food and Veterinary Offfice) Гендиректорату Європейської комісії САНКО прибула в Україну для перевірки системи контролю в молочній галузі наприкінці вересня.

Передбачалися пізні аналогічні місії з виробництва свинини та яловичини.

Нагадаємо, у вересні Україна ухвалила закон про гармонізацію законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів зі стандартами ЄС. Також був ухвалений закон про обов'язкову ідентифікацію і реєстрацію худоби для відстежування походження м'ясо-молочної продукції згідно з вимогами європейського законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23