Президент Петро Порошенко хоче змінити прем'єр-міністра після виборів Верховної Ради.

Про це йдеться в статті, опублікованій в газеті «Капітал».

«Наскільки мені відомо, Президент бачить на чолі уряду не Яценюка, а свою креатуру - нинішнього віце-прем'єра Гройсмана», - розповів виданню народний депутат Андрій Павловський («Батьківщина»).

За даними видання, сам Арсеній Яценюк намагається домовитися з Президентом про збереження крісла прем'єра.

Заради цього він уже запропонував Порошенкові сформувати парламентську коаліцію до проведення виборів.

«Арсеній Петрович прекрасно розуміє, що зараз він може спробувати щось виторгувати. А от після виборів його може і не бути серед переговірників», - сказав Павловський.

Він запевняє, що Президент, навіть погодившись на переговори з Яценюком, не піде йому на поступки і не підтримає його висунення на прем'єрський пост після виборів. «У Яценюка був шанс залишитися главою Кабміну, якби він увійшов до списку «Блоку Порошенка». Але Арсеній Петрович втратив цю можливість, і йому вже є заміна», - зазначив співрозмовник.

Джерело «Капіталу» в оточенні Порошенка зазначило, що Яценюк готовий обговорювати з Президентом лише своє політичне майбутнє. «Про Турчинова взагалі не йдеться! Таке враження, що він взагалі усунувся від справ «Народного фронту», - сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, що Яценюк і спікер парламенту Олександр Турчинов з групою депутатів від «Батьківщини» вирішили йти на вибори окремо від своєї політичної сили. Причинами для демаршу стали бажання створити союз із партією Петра Порошенка, а також питання першого місця Яценюка у виборчому списку «Батьківщини». За даними «Капіталу», Яценюк і Турчинов, домовляючись з Порошенком, хотіли зберегти за собою нинішні посади. Однак у підсумку альянс групи прем'єра та спікера не відбувся, і вони з соратниками створили партію «Народний фронт».

Згідно з останнім соцопитуванням, «Народний фронт» підтримують 3,9 % респондентів, а серед тих, хто точно вирішив прийти на вибори, за політичну силу Яценюка і Турчинова готові проголосувати 5,8 % опитаних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом