З середини жовтня 2014 року земельні ділянки продаватимуть виключно на аукціонах, а земельний кадастр буде публічним, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства регіонального розвитку.

«Поряд із реформою децентралізації є ще одна реформа, яку ми зробимо, адже тепер колишній Держкомзем входить у моє підпорядкування. З середини жовтня всі землі - комерційні ділянки, які є сьогодні в Україні, будуть продаватися виключно на аукціонах. Адже сьогодні це дуже великий корупційний чинник, і його треба знищити. Також ми припинимо практику одноосібного прийняття рішень щодо землі, як це було раніше. Відтепер такі рішення прийматимуться тільки за погодженням із сільськими та селищними радами. Тому що сьогодні ці ради навіть не уявляють, що відбувається на їхніх територіях», - сказав Гройсман.

Він також підкреслив, що земельному кадастру нададуть публічності.

«Ми досить серйозно наповнимо земельний кадастр і відкриємо його, щоб усі бачили: яка земля, хто нею володіє, як вона використовується - це також принципово важливо для прозорості використання земельного ресурсу, який завжди був корупційним», - додав Гройсман.

Як раніше повідомляв ForUm, за словами київського міського голови Віталія Кличка, у Києві відновлять відкриті земельні аукціони, в ході яких міський бюджет розраховує отримати до 0,5 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом