Причиною загибелі 2 жовтня в Донецьку швейцарського співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста, імовірно, міг стати обстріл місцевого офісу організації з реактивної системи залпового вогню «Ураган», йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, опублікованому на сайті ОБСЄ.

«З 17:15 до 18:00 2 жовтня з інтервалом у 15 хвилин співробітники спецмісії чули дуже гучні вибухи десь на півночі Донецька. Близько 18:00 моніторники почули послідовність з п'яти швидких черг, які вони визначили як ракети «Ураган», знову в північній частині міста», - сказано в звіті.

Підкреслюється, що через 15 хвилин керівник місцевого відділення червоного хреста в Донецьку, зателефонувавши з Києва, повідомив, що офіс Червоного Хреста в Донецьку був обстріляний і один співробітник був убитий.

Згідно зі звітом місії ОБСЄ, о 18:30 екстрені служби самопроголошеної Донецької народної республіки підтвердили спецмісії ОБСЄ, що вони приїхали в офіс МКЧХ, розташований у 2,7 км на північний захід від центру міста, і знайшли тіло чоловіка без ознак життя. За даними екстрених служб, «поліція» ДНР, також прибула на місце події, виявила документи, що посвідчують особу загиблого як громадянина Швейцарії.

Як раніше повідомляв ForUm, у Донецьку 2 жовтня загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, ще шість осіб дістали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31