Кошти на реалізацію муніципальних програм переходу на альтернативні джерела енергії український уряд тільки обіцяє.

Таку думку висловив ForUm`у голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Це рішення (про виділення коштів. - Ред.) досить невідоме і незрозуміле для населення України. Невідомо, чи будуть виділені кошти, чи це піар-акція під виборчу кампанію. Я думаю, що це піар-акція. Кабмін багато чого має. Не виплачується вчасно зарплата, на державних підприємствах, у тому числі, не забезпечуються соціальні виплати. А це повинно бути зроблено в першу чергу», - зазначив Волинець.

При цьому експерт підкреслив, що факт обіцянки урядом виділити гроші на заміну газових котлів твердопаливними зовсім не означає того, що гроші будуть реально виділені.

«Виділили (Кабмін. - Ред.) 100 мільйонів на запуск в роботу 10-ї Нововолинської шахти у Волинській області, яка повинна була з 1 січня добувати відразу тисячу тонн вугілля, а на рік - 450 тисяч тонн. Але ні копійки не дали. Законом виділили - але нічого не дали. А під вибори обіцяти можна і золоті гори, - сказав Волинець.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України виділив з держбюджету 500 млн грн на реалізацію муніципальних програм переходу на альтернативні джерела енергії, включаючи 50 млн грн на компенсацію кредитних коштів населенню при придбанні енергозберігальних котлів.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35