Україна і Росія за посередництва Єврокомісії поки що не врегулювали перехідні домовленості для відновлення постачання російського газу.

Про це заявив у п'ятницю в Брюсселі міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, повідомляє «Укрінформ».

«На сьогодні планувалися тристоронні переговори. Однак Єврокомісія отримала пропозиції до протоколу, запропонованого їй, від російської та української сторін. Робляться спроби інтегрувати це в протокол. Тому кожна сторона, і українська, і російська, отримали відповідні пропозиції, і до вівторка необхідно повідомити, які є прийнятними», - розповів Продан.

Він наголосив, що за деякими пропозиціями між сторонами є великі розбіжності, зокрема і в тому, хто повинен підписати зазначений протокол.

За словами міністра, йдеться про проміжний документ, який може бути у формі внесення змін до чинного контакту, або ж це може бути новий контракт.

«На сьогодні складно узгодити всі позиції», - підсумував український міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз 26 вересня заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Він передбачає, що Україна до кінця 2014 року сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після оплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на шість місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом