Все українське законодавство має відповідати європейським та міжнародним демократичним нормам, тому закон «Про очищення влади» був переданий у Венеціанську комісію. Про це сказала депутат Верховної Ради, заступник Голови Моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна.

«Дуже важливо, щоб усе нове українське законодавство відповідало європейським і міжнародним демократичним нормам. Саме тому закон про люстрацію був переданий до Венеціанської комісії для надання відповідного висновку», - сказала Льовочкіна.

Вона нагадала, що на закритому засіданні у вівторок, 30 вересня, Моніторинговий комітет ПАРЄ одностайно проголосував за спрямування цього закону до Венеціанської комісії. «Цю інформацію підтвердив Глава Моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, заявивши, що передав до Венеціанської комісії закон «Про очищення влади», а також закони «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей», - підкреслила депутат, повідомляють «Українські новини».

Вона також зазначила, що раніше депутат Ради Володимир Ар'єв повідомив про те, що Венеціанська комісія не розглядатиме закон про люстрацію. «Хотіла б нагадати, що вельмишановний Володимир Ар'єв не є членом Моніторингового комітету, і, в принципі, не може коментувати жодних рішень», - сказала Льовочкіна.

Вона порадила йому більш ретельно перевіряти інформацію, перш ніж робити будь-які заяви про ті, чи інші рішення такого авторитетного міжнародного органу як ПАРЄ. «Некомпетентність і безвідповідальність стали звичним явищем для депутатського корпусу в Україні, але це є абсолютно неприйнятним у ПАРЄ», - резюмувала заступник голови Моніторингового комітету ПАРЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом