Президент Швейцарії, що головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Дідьє Буркхальтер закликає всі сторони конфлікту на сході України припинити бойові дії у зв'язку із загибеллю мирного населення та співробітника Міжнародного Комітету Червоного Хреста, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Зокрема, Буркхальтер заявив, що вражений убивством 10 осіб, які перебували в школі під час обстрілу в Донецьку 1 жовтня, а також насильницькою загибеллю представника Червоного Хреста 2 жовтня. У зв'язку з цим він «наполегливо закликає всі сторони негайно припинити бойові дії, суворо дотримувати режиму припинення вогню і здійснити заходи згідно з Мінським протоколом від 5 вересня, а також пов'язаного з ним меморандуму від 19 вересня».

Буркхальтер висловив співчуття сім'ям чоловіків, жінок і дітей, які загинули внаслідок конфлікту на сході України. Він вважає, що дотримання режиму припинення вогню - це справжня можливість для сталого врегулювання ситуації, а порушення цього режиму є свідченням безвідповідальності. «Цивільне населення, яке страждає вже протягом багатьох місяців у регіоні, з нетерпінням чекає повернення до нормального життя», - додав він.

Буркхальтер також наголосив на важливості роботи гуманітарних організацій для надання допомоги людям, особливо у зв'язку із наближенням зими, повідомляє «УНІАН». Він закликав усі сторони гарантувати безпеку співробітників гуманітарних організацій та цивільного населення, а також діяти згідно з нормами міжнародного гуманітарного права.

Як раніше повідомляв ForUm, у Донецьку внаслідок обстрілу 2 жовтня загинув іноземний працівник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом