Гучні заяви глави ГПУ Віталія Яреми про кримінальні справи проти чиновників попереднього Кабміну більше пов'язані зі спробою відволікти громадськість від власних провалів. Таку думку Forum'у висловив член парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат Андрій Пінчук, коментуючи прес-конференцію генпрокурора.

«Ніяких поліпшень в економіці та соціальній сфері країни немає. Йдуть воєнні дії. І зрозуміло, що треба знаходити винних. І риторика, що у всьому винні попередники, виходитиме не тільки від Яреми, а всієї влади. У сепаратизмі будуть звинувачувати всіх. Це зрозуміло», - заявив він.

Пінчук вважає, що «цю риторику не змінити». «Питання в тому, що новій владі потрібно розуміти, що вона прийшла на хвилі народного гніву. Але, на жаль, жити по-новому вони не хочуть. Точніше, хочуть жити по-новому, але щоб тільки вони і для себе», - вважає політик.

«Будь-який чиновник, який приймає серйозні рішення, який має доступ до розподілу великих ресурсів, повинен розуміти: до нього, його родичів прикута увага країни. Але представники нової влади, думаю, були не готові до цього. Незважаючи, що гасла нові - стиль життя старий», - підсумував парламентарій.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що ГПУ порушила нову кримінальну справу щодо екс-президента України Віктора Януковича і колишнього прем'єра Миколи Азарова.

Також генпрокурор повідомив, що в низці європейських країн арештовані рахунки представників старої влади.

Сам глава ГПУ замішаний відразу в кількох скандалах. Перший стосувався того, що 26-річний син Яреми Валерій був призначений керівником ключового підрозділу Державної реєстраційної служби Департаменту державної реєстрації прав на нерухоме майно. Другий скандал, пов'язаний із його заступником Анатолієм Даниленком, який погрожував журналістці програми «Наші гроші» Аліні Стрижак та її сім'ї під час зйомок журналісткою сюжету про ГПУ.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26