Житлові субсидії за новим порядком призначення житлових субсидій, який набув чинності з 1 жовтня 2014 р., отримають 1,6 млн сімей. Про це заявила міністр соціальної політики України Людмила Денисова сьогодні, 1 жовтня, під час засідання Кабінету Міністрів України.

«Від сьогодні змінено порядок призначення житлових субсидій, які будуть отримувати 1,6 млн сімей. Це більше майже на 600 тис. сімей, що отримали за чинним раніше порядком», - заявила Денисова.

За її словами, згідно з новим порядком кожній родині буде нараховано обов'язковий платіж, який потрібно буде здійснити в залежності від свого доходу.

Загалом, як повідомила Денисова, допомогу від держави отримають 10 млн сімей, повідомляє «РБК-Україна».

«5 млн 115 тис. сімей отримають державну допомогу за двома програмами: це компенсації і новий порядок призначення субсидій. Я хочу також додати, що держава фінансує пільги тим людям, яким встановлено за житлово-комунальними послугами, і ми надаємо пільги 5 млн 600 тис. осіб, що на 4,8 млн сімей додатково. Тому приблизно 10 млн українських сімей будуть підтримані урядом у цих непростих умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги», - сказала Денисова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90