Міністр оборони України Валерій Гелетей і начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко покинули засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування подій, які сталися під Іловайськом, через відмову відповідати на питання у відкритому режимі.

У коментарі журналістам Гелетей пояснив, що після прибуття на засідання ТСК він очікував, що сьогодні з членами комісії, з експертами спокійно обговорять питання, в тому числі ті, що мають гриф секретності.

«Коли голова комісії починає за тими відповідями, які ми надавали, ставити питання для широкої громадськості, то це неприємні речі, тому що за кожним абзацом, за кожною пропозицією стоїть, можливо, і життя людей, і їм може загрожувати звичайна небезпека. Саме тому в таких питаннях бойових дій, таких операцій не може даватися оцінка політиками», - сказав Гелетей, повідомляє «УНІАН».

Відзначимо, що 1 жовтня на засіданні ТСК Гелетей наполіг на тому, щоб всі доповіді щодо «Іловайського котла» тимчасова парламентська комісія слухала в закритому режимі, оскільки переважна більшість інформації є таємною.

Як раніше повідомляв ForUm, під Іловайськом Донецькій області українські силовики потрапили в оточення.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в бою під Іловайськом загинули 200 українських бійців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом