У Генеральному штабі України не бачать необхідності проводити операцію з прориву із донецького аеропорту. Про це заявив у ході брифінгу начальник Генштабу генерал-полковник Віктор Муженко.

«В аеропорту відбувалася планова ротація особового складу, який там займає позиції. Щодо того, що хлопці були без зброї, - це абсолютно неправдива інформація. Продукти завозилися, вода, хліб і змінювався особовий склад», - наводить слова Муженка Інтерфакс-Україна.

Також він заперечує, що ситуація в районі донецького аеропорту контролюється тільки незаконними збройними формуваннями, адже там також присутні представники міжнародної місії ОБСЄ.

«Хлопці, які у нас виконують завдання в аеропорту, всі зі зброєю, ніхто нікому зброю не віддавав. Є і боєприпаси та продукти. Вони мають певні обсяги, і є необхідність їх поповнення, як заміни особового складу», - заявив Муженко.

Однак, за його словами, на прорив з аеропорту ніхто йти не буде, оскільки це є одним з елементів встановлення «режиму тиші».

«На сьогодні, коли ми оголосили про умови виконання мирного плану, проводити заходи, пов'язані з проривом із аеропорту та загостренням ситуації, немає необхідності», - заявив Муженко.

Як повідомляв ForUm, члени незаконних збройних формувань використовують як стрілецькі позиції під час обстрілу аеропорту Донецька будівлю православного монастиря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом