Кредитування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб допоможе йому протриматися до кінця року. Таку думку ForUm'у висловив екс-голова «Ощадбанку», голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

«На сьогоднішній день куратори НБУ працюють в 39 банках. Багато негативних очікувань у зв'язку з їх роботою. Я очікую, що близько 14 банків до кінця року будуть закриті. Буде введена тимчасова адміністрація і через три місяці вони увійдуть у стан ліквідації. У зв'язку з цим потрібен економічний розрахунок, які можуть бути фінансові навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб», - сказав Гулей.

При цьому, голова правління Української міжбанківської валютної біржі додав, що кредитування допоможе пережити Фонду осінь 2014 року.

«Цифри та суми, які обговорює НБУ з Фондом - це ті кошти, які дозволять комфортно пройти до Нового року через ці негативні очікування. Більше нічого й не скажеш, тому що НБУ не публікує список проблемних банків. Ми можемо тільки побічно здогадуватися з допомогою сигналів у ЗМІ», - зазначив він.

Нагадаємо, що було опубліковано постанову Кабміну №456 від 17.09.2014 р. «Про забезпечення надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб». Документом доручається Мінфіну випустити ОВДП на 10,118 млрд грн з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні 5% річних, в обмін на фінансові векселі, видані Фондом на тих же умовах.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом