30 вересня у Верховній Раді були зареєстровані проекти постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

У Луганській ОДА пояснили, що метою цих постанов є впорядкування адміністративно-територіальних відносин у сучасних умовах та забезпечення життєдіяльності в населених пунктах.

Проектами передбачено передати в адміністративне підпорядкування Новоайдарського району Луганської області: місто Щастя Жовтневого району Луганської міської ради, села Трьохізбенка і Кримське Слов'яносербського району.

В адміністративне підпорядкування Попаснянського району: міста Гірське і Золоте, селища міського типу Тошківка і Нижнє, які наразі адміністративно підпорядковані Первомайській міській раді, селище міського типу Новотошківське, яке наразі адміністративно підпорядковане Кіровській міській раді та селище міського типу Чорнухине, яке нині перебуває в складі Перевальського району.

Як зазначили в прес-службі, ухвалення зазначених проектів постанов дозволить упорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами, які були розірвані внаслідок проведення антитерористичної операції, забезпечити їх життєдіяльність згідно з українським законодавством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42