Уряд Каталонії ухвалив рішення призупинити підготовку до референдуму про незалежність регіону, який мав відбутися 9 листопада. Про це повідомляє El Mundo.

При цьому прес-секретар уряду Каталонії Франсеск Хомс пояснив, що влада регіону продовжать боротися за незалежність. «Гру не закінчено», - заявив він.

29 вересня Конституційний суд (КС) Іспанії на екстреному засіданні призупинив на п'ять місяців дію указу про проведення референдуму про незалежність Каталонії, пише Lenta.ru.

З точки зору Мадрида, подібне опитування суперечить статті 1.2 Основного Закону держави та порушує права всіх жителів країни. Іспанія - унітарна держава, тому «питання суверенітету має вирішувати весь іспанський народ, а не жителі одного регіону», вважають представники Кабінету міністрів.

27 вересня голова Каталонії Артур Мас підписав указ, згідно з яким жителі регіону повинні були проголосувати щодо питання незалежності 9 листопада 2014 року. Того ж дня перший заступник голови уряду Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія назвала рішення Маса помилкою і пообіцяла не допустити проведення плебісциту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23