З 24 вересня у Києві набула чинності заборона на роботу кіосків після 22:00 в будні дні і після 23:00 у вихідні та свята.

Рішення про обмеження в роботі ухвалила Київрада. Цим документом також передбачено демонтаж МАФів через два місяці, пише газета Сегодня.

Перший заступник глави КМДА Ігор Ніконов стверджує, що власникам кіосків дадуть час на адаптацію до нових умов. У той же час самі кіоскери вважають, що таким чином проти них повстали великі торговельні мережі, а запровадження нового режиму роботи призведе до хабарництва.

У главку архітектури кажуть, що цей крок обумовлений наміром київської влади припинити продаж алкоголю вночі.

Крім заборони на роботу в нічний час, депутати ухвалили поправки до територіального розміщення МАФів. Кіоски можуть бути не ближче ніж за 100 метрів від шкіл і дитячих садків, а якщо у МАФі продають алкоголь і сигарети, то не ближче ніж 200 метрів.

Крім того, в 20-метровій зоні від зупинок громадського транспорту, перехресть, пам'ятників та підземних переходів кіосків не буде. Вільна від МАФів 50-метрова зона буде біля медичних і держустанов.

Власники повинні встановити біля МАФів дві урни, забезпечити пристойний зовнішній вигляд торговельної точки і прокласти до неї доріжку до 1,5 метра шириною. Всі кіоски, які не відповідатимуть цим правилам, підлягають знесенню.

Кіоскери мають намір оскаржувати нові правила в суді та в Антимонопольному комітеті.

Раніше повідомлялося, що власникам малих архітектурних форм КМДА запропонує розмістити торгівлю в приміщеннях, на цокольних поверхах багатоквартирних будинків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133