Будь-які спроби зірвати позачергові парламентські вибори приречені на поразку. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході навчального семінару Центральної виборчої комісії з членами окружних виборчих комісій сказав голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він наголосив, що ні в кого не має бути сумнівів, що ці вибори обов'язково відбудуться на всій території України.

За словами глави ЦВК, вибори до ВР повинні стати складовою загальнонаціонального об'єднання.

При цьому Охендовський зазначив, що у цих виборів є як відкриті, так і приховані опоненти. «В тому числі і за межами нашої країни, які з різних причин зацікавлені в тому, щоб вибори не відбулися, або відбулися зі значними порушеннями, фальсифікаціями, застосуванням насильства щодо кандидатів у депутати... Але будь-які спроби зірвати ці вибори приречені на поразку», - підкреслив він.

Охендовський зазначив, що ЦВК ще не можуть точно сказати, в якій кількості виборчих округів Донецької та Луганської областей будуть відриті дільниці. «Але ні у кого не має бути сумнівів, що ця кількість буде більшою, ніж на останніх виборах Президента України 25 травня поточного року», - заявив голова Центрвиборчкому.

При цьому він наголосив, що новий склад ВР однозначно вчасно стане до роботи.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом