Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського суду про утримання під вартою колишнього бійця спеціального підрозділу «Беркут» Павла Аброськіна, підозрюваного в розстрілі 39 активістів Євромайдану.

Відповідну ухвалу сьогодні оголосила колегія суддів під головуванням судді Івана Рибака, передає «УНІАН».

«Постанову Печерського райсуду Києва від 18 вересня 2014 року, яким Аброськіну було продовжено термін утримання під вартою до 25 листопада, залишити без змін. Апеляційну скаргу адвокатів залишити без задоволення», - зачитав рішення голова суду.

Як повідомляв ForUm, раніше Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з взяття під варту домашнім арештом командиру роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в Києві Дмитру Садовніку, який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській в місті Києві.

Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, яку суд повинен був розглянути 25 вересня.

Однак 25 вересня підозрюваний Садовнік в суді заявив, що його адвокат несподівано захворів, і тому він попросив суд перенести засідання.

Разом з тим представники прокуратури та адвокати потерпілих по справі Садовніка наполягали, щоб обвинуваченому суд надав державного адвоката у зв'язку з тим, що термін розгляду апеляції всього три дні.

Суд призначив Садовніку державного адвоката і переніс на 26 вересня розгляд апеляційної скарги.

У той же час 26 вересня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги прокуратури по кримінальній справі проти Садовніка, оскільки адвокат, який був призначений Київським центром безоплатної вторинної юридичної допомоги, заявив декілька клопотань, зокрема, надав документи, які свідчать, що Садовнік перебуває на лікуванні, а тому не може з'явитися на судове засідання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81