Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про готовність рекомендувати британському народу голосування за вихід країни зі складу Євросоюзу, якщо йому не вдасться забезпечити перегляд умов членства Великобританії.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон вважає, що Великобританії варто вийти з Євросоюзу, передає The Guardian.

Прем'єр-міністр також зазначив, що після виходу з ЄС він зможе забезпечити країні «тісніший союз» з Європою.

Кемерон заявив, що в разі перемоги консервативної партії на парламентських виборах у 2015 році він зробить усе для проведення референдуму про членство Великобританії в ЄС і рекомендуватиме громадянам Сполученого Королівства голосувати за від'єднання країни від Євросоюзу.

Прем'єр-міністр також упевнений, що, незважаючи на скандали всередині партії, такі як вступ у Партію незалежності колишнього парламентарія-консерватора Марка Реклесса і скандальна відставка члена консервативної партії Брукса Ньюморка, тільки консервативний уряд здатний «побудувати сильну Британію, якою можна пишатися».

Раніше в інтерв'ю на радіо BBC1 прем'єр-міністр заявив, що відділення від ЄС вигідне Великобританії, передає РІА «Новости».

«Я б не став порушувати питання про відокремлення, якби вихід Британії з Євросоюзу був би невигідний нашій країні. Я патріот, все, що я роблю, я роблю з любові до своєї країни... Я хочу, щоб наша нація була сильною, гордою і самокерованою», - сказав Кемерон.

Політик також зазначив, що в разі виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу, він зуміє домовитися з головами ЄС про тісну співпрацю, яка буде максимально взаємовигідною в чотирьох головних аспектах: капітал, товари, сфера послуг, робоча сила.

Прем'єр-міністр Великобританії також наполягає на реформуванні ЄС, зокрема на посиленні міграційних правил всередині союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25