Європейський союз прийняв офіційне рішення про відстрочення тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це йдеться в повідомленні Європейської ради.

У повідомленні зазначається: «Рада з загальних питань прийняла пункт А». В розділі «пункт А» йдеться про рішення, які не виносяться на обговорення, передає «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

РФ вважає, що домовленість про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС повинна бути оформлена актами Верховної Ради і Єврокомісії.

16 вересня Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію включно з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі між ЄС і Україною. Спочатку було заплановано, що торгові правила, які містяться в угоді, будуть застосовуватися з 1 листопада.

27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28