Компанія «Роснефть» спільно з Exxon Mobile відкрила нове родовище нафти в Карському морі, повідомляє прес-служба компанії «Роснефть».

«ВАТ «НК «Роснефть» успішно завершила буріння найпівнічнішої у світі арктичної свердловини «Університетська-1», за підсумками якого виявлена нафта на ліцензійній ділянці Східно-Приновоземельський-1 у Карському морі. Буріння було проведено в рекордні терміни - за півтора місяця, з абсолютним дотриманням усіх технологічних та екологічних вимог», - сказано в повідомленні.

«Це наша спільна перемога, в її досягненні брали участь наші друзі та партнери з ExxonMobil, Nord Atlantic Drilling, фахівці Schlumberger, Halliburton, Weatherford, Baker, Trendsetter, FMC», - заявив глава «Роснефти» Ігор Сєчін.

Нове родовище було назване «Перемога».

Як раніше повідомляв ForUm, «Роснефть» потрапила під санкції Європейського Союзу, який заборонив для компанії організацію боргового фінансування. Також повідомлялося, що США заборонили експорт товарів та технологій для нафтогазових компаній РФ у частині їх проектів з видобутку нафти на глибоководних ділянках, Арктичному шельфі або в сланцевих пластах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17