У разі, якщо мова на сьогоднішніх тристоронніх переговорах по газу між Україною, Росією і ЄС буде йти лише про газ, то проміжний компроміс може бути досягнутий.

Про це заявив у Берліні перед початком тристоронньої зустрічі з міністрами енергетики Росії і України Олександром Новаком і Юрієм Проданом єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Відповідаючи на питання, чи може сьогоднішня зустріч стати вирішальною, він відповів: «При готовності всіх учасників (до компромісу. - Ред.) ми вже виконали багато роботи, і якщо йтиметься тільки про газові питання, то ми повинні досягти проміжного рішення».

Він підкреслив, що всі сторони зацікавлені, щоб ситуація не затягувалася до зими.

Нагадаємо, 26 вересня в Берліні повинні відбутися переговори, в ході яких буде обговорюватися питання поставок російського газу в Україну. Зустріч представників Києва та Москви буде координувати єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

Як відомо, Росія припинила поставки газу в Україну в середині червня цього року, оголосивши про заборгованість Києва на суму понад п'ять мільярдів доларів США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом