Британський дизайнер і колишня учасниця поп-гурту Spice Girls Вікторія Бекхем була призначена послом доброї волі Об'єднаної програми ООН у боротьбі з ВІЛ/СНІДом (ЮНЕЙДС).

За словами самої Бекхем, боротьбою зі СНІДом вона вирішила зайнятися після того, як побувала у лютому цього року в Кейптауні.

«Лише в 40 років я зрозуміла, що на мені - як на жінці і матері - лежить певна відповідальність. І у мене є голос, до якого люди дослухаються», - заявила дизайнер на полях 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, що проходить у Нью-Йорку, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За словами представників всесвітньої організації, Бекхем допомагатиме ЮНЕЙДС звести до нуля випадки народження дітей з ВІЛ-інфекцією і забезпечуватиме ВІЛ-інфікованих жінок необхідними ліками та доглядом.

За даними ЮНЕЙДС, найбільша кількість ВІЛ-інфікованих - 24,7 млн осіб - проживає у країнах Африки на південь від Сахари. При цьому 58% із них - жінки. У 2013 році третина вагітних ВІЛ-інфікованих жінок не мали доступу до необхідних ліків, у результаті чого вірусом заразилися 240 тис дітей. ООН поставила за мету повністю перемогти ВІЛ до 2030 року.

У серпні Бекхем виставила на благодійний інтернет-аукціон близько 600 своїх убрань з метою зібрати гроші для ВІЛ-інфікованих матерів в африканських країнах.

Чоловік Вікторії, футболіст Девід Бекхем, який свого часу був послом доброї волі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Протягом уже понад 20 років подружжя надає підтримку Фонду Елтона Джона у боротьбі зі СНІДом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом