Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявляє, що зміни в текст закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» після його прийняття парламентом не вносилися. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, він заявив на брифінгу в четвер.

«Ніякі зміни до закону не вносилися», - підкреслив Турчинов.

Він нагадав, що з «технічних причин» уточнений текст закону не був розданий народним депутатам напередодні голосування, в сесійній залі розглядався його перший варіант, який був підтриманий парламентаріями.

«Я буду підписувати саме перший варіант, який був розданий народним депутатам», - зазначив він, повідомивши, що проінформував про це Главу держави.

Турчинов також повідомив, що доручив Комітету з питань регламенту здійснити перевірку легітимності процедури проходження і розгляду цього закону і закону про амністію у парламенті.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада прийняла законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей», а також законопроект «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що проект закону президента України Петра Порошенка про запровадження особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, текст якого 16 вересня вранці був розданий народним депутатам, відрізняється від того документа, який був розміщений на сайті Верховної Ради після голосування.

Так, зміни стосувалися визначення території, на якій повинні діяти закон. Відповідно до редакції законопроекту, що з'явився на сайті Верховної Ради 16 вересня, території визначає керівник Антитерористичного центру.

Вондочас депутатам був розданий законопроект, у якому перелік районів, міст і сіл Донецької та Луганської областей, де на три роки вводиться особливий порядок місцевого самоврядування, визначається рішенням Верховної Ради.

24 вересня стало відомо, що на сайті Верховної Ради з'явився законопроект у редакції, розданій до голосування народним депутатам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом