До історії з підкупом народних депутатів від фракції «Свобода» може бути причетний екс-глава Адміністрації Президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив політолог Олександр Палій, коментуючи інформацію, що з'явилася в пресі, щодо розписки народного депутата Віталія Грушевського про отримання 50 тисяч доларів для виведення 5-7 народних депутатів із фракції ВО «Свобода».

«Таких історій, я думаю, багато. Згадайте, скільки розписок Януковича було знайдено в річці? Це дуже правдоподібно, крім суми - вона занадто маленька для опту. Можливо, це була якась попередня сума, яка потім, у разі згоди, повинна була бути доповнена», - зазначив Палій.

Експерт також додав, що приписка «С.Л.» у кінці розписки цілком може бути скороченням від «Сергій Льовочкін».

«Льовочкін у цій всій історії виглядає дуже правдоподібно, оскільки він конструктор таких речей. Загальновідомо, чим він у Януковича займався. Так що дивуватися тут абсолютно нічому», - зазначив політолог.

Палій упевнений, що ця справа має бути розслідувана і доведена до суду. «Ця справа не повинна стихнути. Це реальна річ. І зараз правоохоронні та судові органи мають шанс показати, що вони чогось варті», - підсумував він.

Нагадаємо, активісти Євромайдану передали журналістам розписку, згідно з якою народний депутат Грушевський узяв гроші на підкуп депутатів із ВО «Свобода». Крім того, на розписці є відмітка з ініціалами «С.Л.». Журналісти «17 каналу» висловлюють припущення, що «С.Л.» - це може бути Сергій Льовочкін. Телеканал стверджує, що проведена судова експертиза підтвердила справжність підпису Грушевського. Розпочато кримінальне провадження, а інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом