ООН закликає Верховну Раду України негайно ухвалити закон про внутрішньо переміщених осіб. Про це на брифінгу в Києві заявив спеціальний доповідач ООН з прав людини доктор Чалока Беяні.

«Офіційні цифри говорять, що є 300 тисяч осіб, проте неофіційні оцінки говорять, що цифри можуть бути в три рази більшими. Я закликаю до негайного ухвалення закону про тимчасово внутрішньо переміщених осіб. Ухвалення цього закону, заплановане на 14 жовтня, не повинно відкладатися в подальшому», - зазначив Беяні, повідомляє «РБК-Україна».

Він також закликав українську владу негайно створити дієву систему для внутрішніх переселенців з Криму і Донбасу, яка допомогла б їм пережити зиму.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України на вечірньому засіданні не розглядала питання про статус переселенців. Два законопроекти 4490а і 4490а-1 «Про внутрішньо переміщених осіб» не були включені до порядку денного і навіть не були озвучені для такого включення. Варто відзначити, що цей законопроект передбачає юридичне врегулювання статусу людей, вимушено переселених із зони АТО, але парламент ніяк не може вирішити це питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96