Інформацією про отримання грошей народним депутатом Віталієм Грушевським на підкуп депутатів повинен зайнятися генеральний прокурор України Віталій Ярема. Про це ForUm'у заявив народний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Павловський, коментуючи інформацію, що з'явилася в розпорядженні ЗМІ про розписку Віталія Грушевського про те, що він отримав 50 тисяч доларів для виведення 5-7 народних депутатів з фракції ВО «Свобода».

«Він, мабуть, вирішив заробити на політиці. Нещодавно він їздив до РФ, що є елементом державної зради. Можливо, їздив звітувати про виконану роботу», - заявив він.

Також Павловський наголосив, що питання має бути взяте на контроль генпрокуратури. «Корупційними питаннями, інформацією, що Грушевський намагався підкупити депутатів з опозиційних фракцій і брав під розписку гроші у Януковича, повинна займатися ГПУ. У нас є генпрокурор - пан Ярема. Нехай займеться цим питанням. Думаю, заяви в пресі досить для прокуратури, щоб відкрити справу, і якщо факти підтвердяться - винний має понести покарання», - підсумував він.

Нагадаємо, активісти Євромайдану передали журналістам розписку, згідно з якою народний депутат Віталій Грушевський узяв у Віктора Януковича гроші на підкуп депутатів з ВО «Свобода». Журналісти «17 каналу» стверджують, що проведена судова експертиза підтвердила справжність підпису Грушевського. Заведено кримінальне провадження, а інформація занесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом