Для гарантування безпеки мешканців і гостей Києва на станціях столичного метрополітену невдовзі з'являться кінологи з собаками, повідомив начальник ГУ МВС у Києві Олександр Терещук.

«Хочу вам розповісти, що добра справа зроблена міліцією Києва. Міністр дав команду, і ми спрацювали разом із Київською міською адміністрацією: створюємо для метрополітену кінологічний центр», - розповів начальник київської міліції на брифінгу у вівторок в Києві.

За його словами, поки це буде невеликий центр, оскільки необхідно підібрати фахівців, передає «Інтерфакс-Україна».

«Близько 15 собак буде, кінологи разом зі своїми собаками працюватимуть безпосередньо на станціях метрополітену, а потім розглянемо їх можливу передислокацію», - зазначив він.

За словами начальника міліції Києва, цього вимагають нинішні умови життя, і зокрема – дзвінки про нібито мінування тієї чи іншої станції метрополітену, що регулярно надходять у міліцію. «Віталій Володимирович (мер Києва Віталій Кличко. - Ред.) дав згоду оплачувати з бюджету міста певні послуги», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи підібрані вже собаки для роботи у Київському метрополітені, начальник главку сказав: «Підібрані кінологи. Ці фахівці вже обиратимуть тих, з ким вони будуть працювати. Більше того, я налаштований на те, щоб закупити молодих породистих собак, але я трошки далекий від кінологічної служби».

Терещук розповів, що в кінологічному центрі працюватиме 20 людей, 15 з яких - кінологи, зарплату співробітникам центру виплачуватиме міліція. «Ми навіть пішли на те, щоб скоротити певні посади в підрозділах Головного управління, для того щоб мати можливість затвердити посади кінологів і фахівців центру», - підкреслив він.

«Все це - для метрополітену і для мешканців міста, для їхньої безпеки», - підсумував начальник міліції Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42