У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України озвучили заходи, які дозволять скоротити споживання газу на 30% під час опалювального сезону. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в Кабміні заявив заступник глави Мінрегіонбуду Андрій Білоусов.

«Разом з інститутом Академії наук України, міжнародними експертами та представниками регіонів ми напрацьовували заходи, які дозволять пройти цей опалювальний сезон зі скороченням споживання газу на 30%. За рахунок організаційних заходів, ми заощадимо 7% газу. Йдеться про оптимізацію споживання газу у багатоквартирних будинках, це також утеплення місць загального користування. За рахунок технічних заходів, ми заощадимо 5% - це модернізація котелень, теплопостачання, переведення на альтернативні види палива. До початку опалювального сезону у нас буде введено в експлуатацію 500 котелень, що працюють на природному газі. 14% економії - це кризові заходи. Насамперед, це скорочення термінів опалювального сезону. Щоб заощадити ці 14%, потрібно почати опалювальний сезон на два тижні пізніше і на два тижні раніше завершити його», - зазначив він.

За його словами, загалом у регіонах заходи з економії і підготовки до опалювального сезону виконуються.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявив, що дефіцит природного газу для успішного проходження опалювального сезону в Україні становить п'ять мільярдів кубічних метрів.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом