Уряд прийняв постанову «Про стимулювання заміщення природного газу при виробництві теплової енергії для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів», яка спрощує механізм тарифоутворення при виробництві теплової енергії з інших видів палива.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

«Суть полягає в прирівнювання тарифу на виробництво теплової енергії, яка виробляється з природного газу, що імпортується, до тарифу на виробництво теплової енергії, виробленої суб'єктами господарювання з використанням інших видів палива й енергії», - йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою, при зміні ціни імпортованого природного газу гарантується повернення інвестицій приватному інвестору за перегляд тарифів на виробництво теплової енергії, виробленої з інших видів палива.

Крім того, будуть створені умови для збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок стимулювання вітчизняних виробників твердого палива та котлів, а через скорочення споживання імпортованого природного газу зменшиться відтік валюти.

Як повідомляв ForUm, раніше віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження в Україні опалювального сезону без російського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом