Міністр закордонних справ України Павло Клімкін констатує обмеження прав національних меншин у анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на інформацію прес-центру ООН.

«З російською окупацією Криму ми повернулися до міжнародної реальності анексій, агресії та відкритих територіальних претензій. І, як зазвичай, першими жертвами стають меншини. Щодня ми отримуємо все нові скарги на порушення їхніх політичних, мовних і культурних прав», - сказав він, виступаючи на Всесвітній конференції щодо корінних народів.

Клімкін також зазначив, що одними з цих жертв є кримські татари.

«Цього року відзначається 70-річчя депортації кримських татар. Чи не ознаменується 2014 рік початком їхніх нових історичних складнощів? Сьогодні кримські татари, етнічні українці та інші меншини на півострові зазнають відкритої, безсоромної дискримінації», - зазначив міністр.

Клімкін також додав, що від реакції міжнародного співтовариства на спроби Росії нав'язати свою безвідповідальну поведінку як нову норму залежить подальша доля корінних жителів півострова.

Нагадаємо, виконувач обов'язків глави невизнаної Республіки Крим Сергій Аксьонов заявив, що меджлісу кримськотатарського народу не існує.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом