Розширення повноважень сільських рад — це фундамент, на якому має триматися розвиток села. Про це в ефірі телеканалу новин «24» заявив голова Аграрного союзу України, заступник лідера політичної партії «ЗАСТУП» Геннадій Новіков.

Він зазначив, що влада завжди забезпечувала село за залишковим принципом: до сільських бюджетів надходило недостатньо коштів, громади були обмежені в повноваженнях.



«Зараз землями розпоряджаються в Києві, а сільським радам залишаються лише проблеми. Принципова позиція партії "ЗАСТУП" — все, що відбувається на території сільської громади, повинні вирішувати в першу чергу селяни», — заявив Геннадій Новіков.

Тому, за його словами, «ЗАСТУП» наполягає на значному розширенні повноважень сільських громад. Це дозволить селянам самим вирішувати, яку дорогу ремонтувати, в якій селі будувати дитсадок, де прокладати водопровід. Децентралізація — один з ключових принципів у комплексній програмі реформ «За рідну землю!», яку розробила політсила.



«Ми вважаємо, що на карті України не повинно залишитися білих плям. Земля повинна розподілятися між сільськими радами. Не повинно бути територій, які не належать до якої-небудь сільської ради. Тільки тоді ми зможемо говорити про реальне місцеве самоврядування»,— зазначив заступник лідера партії «ЗАСТУП» Геннадій Новіков.

На думку політика, децентралізація влади допоможе громаді самостійно розпоряджатися своїми доходами, а не роками чекати допомоги з області чи Києва. Сьогодні єдиною політсилою, яка встала на захист селян, сільгоспвиробників і визначила своїм пріоритетом розвиток села, є політична партія «Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП"».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76