Якщо минулого тижня десяток першосортних яєць коштував 11,5-12,5 грн, то сьогодні за них доведеться викласти вже 13,3-14,5 грн. Що стосується подальшої долі цінників, то тут думки учасників ринку розділилися: одні вважають, що яйця найближчим часом подорожчають ще, інші - що ціни зупиняться, пише «Бизнес.Вести».

«Ціна на яйця найближчим часом ще трохи підвищиться. Подорожчання може бути на 5%, а через деякий час ще настільки ж. Різко піднімати ціни не можна, оскільки купівельна спроможність українців і так знизилася. Але й стримувати ціни не можемо, оскільки витрати на виробництво зросли: подорожчав корм, зросли ціни на пальне та інше», - розповів власник агрохолдингу Ukrlandfarming, член ради директорів агрохолдингу «Авангард» Олег Бахматюк.

У Консалтинговій компанії «ААА» вважають, що вплинути на ціну може погана погода: «Якщо підуть дощі, то може призупинитися збір, впаде пропозиція сої, соняшнику, кукурудзи (складові кормів для курей), через що ціни на них можуть зрости, а відповідно, можуть подорожчати і яйця».

У той же час начальник відділу продажів Київської птахофабрики Сергій Алексєєнко вважає, що в найближчі тижні ціни зростати не повинні, оскільки попит після літа вирівнявся (традиційно влітку яйця купують менше) і цінники зараз адекватні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом