На деяких маршрутах, якими перевозять пасажирів з Троєщини до центру Києва, підвищили вартість проїзду. Про це пише газета «Сегодня».

Тепер ціна квитка на маршрутах №№192, 476, 485, 529 і 180 зросла до 5 гривень, на маршрутах №470 та №34 - 4 грн (було 3-3,5 грн на всіх маршрутах). Підвищив ціни тільки один перевізник - йому належать усі ці напрямки.

Власники маршруток, які подорожчали, запевняють, що регулярно оновлюють рухомий склад, і скаржаться, що через високий курс долара та євро в рази подорожчало пальне й запчастини.

«Ми стримували вартість як могли. До 5 грн подорожчали лише «довгі» маршрути – на решті ціна залишилася колишньою», - запевняють перевізники і кажуть, що виходів у них лише два: або підвищувати ціни, або закривати маршрути.

У мерії зазначили, що подорожчання поки стосується одного перевізника. «В п'ятницю департамент транспорту КМДА погодив вартість проїзду в бік подорожчання для одного найбільшого перевізника столиці, який працює на Троєщині та в центрі міста», - підтвердив начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтир.

Чи наслідують їхній приклад інші, поки незрозуміло. Самі перевізники натякають, що цього варто очікувати - особливо якщо в лютому проїзд у метро подорожчає до 4 грн, а наземний транспорт - до 3 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом