Реформувати міліцію необхідно з допомогою нових методів. Таку думку висловив кореспонденту Forum'у політолог Володимир Цибулько, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про реформування МВС і перейменування міліції в поліцію.

«Є проблема відновлення довіри до міліцейських органів. Їх потрібно фактично створити на абсолютно нових умовах, оголошувати відкриті конкурси. Перейменування - тільки частина реформ», - сказав політолог і додав, що «реформа започаткована Аваковим для того, щоб напередодні виборів послабити роль добровольчих батальйонів».

При цьому експерт висловив думку, що основною кадровою силою реформованої поліції мають стати добровольці, які брали участь в АТО.

«Є ідея перевести добровольчі батальйони з підпорядкування Міноборони та МВС у підрозділи інженерно-будівельної структури військових бригад. Замість того щоб добровольців, патріотичних людей, які воюють за Україну, переводити туди, краще дати їм пільгові умови для входження в нову поліцію», - зазначив політолог.

Також Цибулько наголосив, що головним завданням під час реформування міліції є повернення довіри громадян до представників силових структур.

«Суть реформи не в тому, що теперішні генерали на чолі з Аваковим можуть зробити тільки нову структуру, яка головою буде повернута в минуле, а не в майбутнє. Головне - щоб ця структура була мобільна, технічно оснащена, комп'ютерно грамотна. Набирати велику кількість людей патрульно-постової служби немає сенсу. Так, потрібні спецпідрозділи. Але насамперед, необхідна якісна робота з населенням, відновлення довіри населення до людей у міліцейській формі. Якщо ж ця реформа не передбачає такого - її і починати не варто», - резюмував Цибулько.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120