Парламент не розглядає законопроекти, запропоновані урядом, побоюючись політичних дивідендів для прем'єр-міністра. Таку думку висловив ForUum'у політолог Володимир Цибулько.

«Проблема бюджетної резолюції — це ігри, пов'язані з виборами. Жодна з політичних сил не хоче дати іншій певні «козирі». У цьому випадку — частина Верховної Ради не хоче дати «козирі» виборчої силі прем'єр-міністра», — зазначив Цибулько.

На думку політолога, новий склад ВР зможе ухвалити і зміни в бюджетний кодекс, і сам бюджет на наступний рік.

«Прийде нова парламентська команда, сформує свою правлячу коаліцію, і зможе змінити і податкове законодавство, і сформувати бюджет вже на основі нового податкового кодексу»,— сказав Цибулько.

Нагадаємо, народні депутати не підтримали включення до порядку денного роботи Верховної Ради розгляд трьох законопроектів Кабміну: «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)», «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших Законів України (щодо податкової реформи)», а також «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27
Теги