Політичні групи, які орієнтовані на Президента і лояльних до нього олігархів, отримають конституційну більшість у новому парламенті. Це дозволить владі сформувати стійкий уряд і мати карт-бланш на будь-які дії.

Про це заявив колишній в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов в інтерв'ю агентству РІА «Новости».

«Останні соціологічні опитування дозволяють досить чітко уявити склад майбутнього парламенту. Очевидно, що ми побачимо там повний спектр так званих партій Майдану - від поміркованих до радикальних і відверто популістських. Побачимо депутатів у вишиванках і в камуфляжі. Не здивуюся, якщо хтось прийде в зал з автоматом в руках. Водночас багато буде і представників бізнесу, які зараз активно купують собі місця у списках партій і рухів», - вважає Арбузов.

Водночас найбільшою проблемою він вважає те, що в Раді не буде повною мірою представлена опозиція, оскільки базові для неї регіони не зможуть взяти участі у виборах.

«Якщо в Києві вважають Донецьку і Луганську області територією України, було б логічно проводити вибори до парламенту після того, як там ситуація нормалізується. Але, мабуть, комусь хотілося максимально обмежити представництво в парламенті незручних політичних сил. Виштовхування сходу з політичної карти країни допоможе зміцнити владу в короткостроковій перспективі, однак з точки зору майбутнього України як єдиної держави, це велика помилка», - заявив політик.

На думку екс-глави уряду, Україна отримає найменш професійний парламент за всю історію країни, який в той же час не буде суттєво впливати на економіку.

«Нова Рада не буде самостійним гравцем. За попередніми оцінками, політичні групи, які орієнтовані на Президента і лояльних до нього олігархів, отримають конституційну більшість. Це дозволить владі сформувати стійкий уряд і мати карт-бланш на будь-які дії. Так що ситуація в економіці більше буде залежати від того, хто очолить уряд і хто увійде до складу його економічного блоку», - вважає Арбузов.

Він також переконаний, що в новому Кабінеті Міністрів не буде багатьох нинішніх чиновників.

«А це вже дає шанс, що в країні нарешті займуться економікою, а не політиканством», - вважає колишній глава уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом