Якийсь фатум висить над київським «Динамо». На жаль, останнім часом на стадіон імені Валерія Лобановського вболівальники найпопулярнішої команди країни все частіше приходять з квітами - за два з гаком місяці в останній шлях тут проводили в останню путь вже трьох легендарних гравців. Слідом за Валентином Белькевичем і Андрієм Балем спортивну сім'ю на 42-му році життя покинув один з кращих українських футболістів часів незалежності Андрій Гусін.

Рідні, друзі, колеги і прості вболівальники, які прийшли віддати данину пам'яті близькій людині і кумиру, навіть і не намагалися приховати свого горя. Схоже, багатьом до останнього було важко повірити в те, що молодий красень-блондин на траурному фото більше ніколи не обдарує своєю сліпучою усмішкою.

«Те. що сталося, досі не вкладається в голові. - зізнався президент київського «Динамо» Ігор Суркіс. - Хоч зараз всім нам дуже важко, ми завжди будемо пам'ятати Андрія. Адже коли Гусін грав у «Динамо», він був душею і серцем цієї команди. Ця людина любила життя, любила швидкість... Хоча, мені все ж здається, що, займаючись таким небезпечним видом спорту, як мотогонки, він міг би подумати про свою сім'ю, трьох дітей, батьків. Хоча, ми не вправі засуджувати Андрія. Складно пояснити, що відбувається, але, на жаль, від нас йдуть найкращі - спочатку Белькевич, потім Баль, зараз Гусін...».

Одним з перших попрощатися з колишнім підопічним, що з часом, став хорошим товаришем, прийшов легендарний гравець «Динамо» тренер Леонід Буряк, під керівництвом якого Гусін виступав за збірну України. Було видно, що тренер з усіх сил намагається впоратися з емоціями, але очі зрадницьки блищали від сліз.

«Андрій був світлою, чудовою людиною. На нього завжди можна було покластися як у житті, так і на футбольному полі. Мені здається, що пройде зовсім небагато часу, і ми зрозуміємо, як сильно нам його не вистачає. Друзям - відданого товариша, дружині - прекрасного чоловіка, а дітям - зразкового батька».

З комом у горлі про близького друга і багаторічного партнера по команді згадував захисник «Динамо» і збірної України Владислав Ващук:

«Андрій однією своєю присутністю приносив радість. З ним можна було довго спілкуватися і обговорити навіть якісь суто особисті речі. Про те, якою він був людиною, свідчить хоча б те, що всього в 41 рік Андрій зумів виростити і поставити на ноги трьох дітей. Нам буде дуже не вистачати Гусіна...».

Щоб попрощатися з близьким другом, багато людей подолали сотні кілометрів. Ближче до полудня на стадіоні у супроводі серйозної охорони з'явився екс-футболіст «Динамо» та італійського «Мілану» Каха Каладзе, який зараз обіймає посаду міністра енергетики і природних ресурсів. Приховати під великими темними окулярами сльози болю йому не вдалося.

«Десь місяць тому ми розмовляли з Андрієм по телефону і тоді я навіть і подумати не міг, що зовсім скоро нам доведеться попрощатися назавжди. Чесно кажучи, не віриться, що це сталося. Випадково дізнавшись про його смерть з новин, я просто не міг не приїхати. Ми були дуже близькими друзями. Коли я в свій час перейшов у «Динамо», ми жили в одному номері. Гусін завжди був для нас прикладом для наслідування - як людина, і як футболіст. Андрій був хорошим сім'янином і прекрасним батьком» - розповів ForUm'у Каладзе.

Найприємніші спогади про Гусіна залишилися і в його учнів - хлопців, яких він у свій час тренував в школі «Динамо».

«Андрій Леонідович вчив нас ніколи не здаватися, вірити у свою мрію і йти до неї до кінця. Незважаючи на зовнішню суворість, всі ми знали, що тренер дуже добра і м'яка людина» - розповів 15-річний вихованець динамівської академії Микита.

Попрощатися з легендою українського футболу приїхали не тільки представники світу спорту. З красивим букетом червоних троянд на «Динамо» прибув відомий телеведучий Юрій Горбунов.

«З Гусіним ми познайомилися близько п'ятнадцяти років тому, тоді він, ще будучи футболістом, прийшов до нас на програму «Підйом» на Новому каналі. Потім ми стали дружити родинами, я знайомий з його прекрасною дружиною, дітьми. Андрій був людиною з дивовижним характером, душею компанії. Звичайно, його передчасний відхід став для всіх нас справжнім шоком».

Участь у церемонії прощання з видатним футболістом узяв і столичний мер Віталій Кличко, який, як і багато українців, сприйняв новину про смерть Андрія Гусіна як особисту втрату.

«Дурна смерть стала трагедією для рідних і близьких Андрія. Та й для українського спорту це величезна втрата», - резюмував політик.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2431