Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) має намір залучити 80 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів на позачергові вибори Верховної Ради 26 жовтня, заявила глава місії Каетана де Зулуета.

«До складу нашої основної команди після відкриття 18 вересня нашого основного офісу в Києві входить 16 експертів. Наступного тижня приїдуть 80 довгострокових спостерігачів, які будуть розміщені по всій території України», - сказала де Зулуэта.

За її словами, місія оцінюватиме вибори з точки зору відповідності міжнародним стандартам, зобов'язанням перед ОБСЄ, а також національного законодавства.

«Також були відправлені запрошення країнам-учасникам ОБСЄ з проханням направити 600 короткострокових спостерігачів, які будуть здійснювати спостереження під час голосування, підрахунку голосів та встановлення підсумків голосування», - додала де Зулуета.

При цьому вона підкреслила, що короткострокові спостерігачі прибудуть в Україну незадовго до дня голосування.

Разом з тим вона повідомила, що довгострокові спостерігачі будуть стежити за всім виборчим процесом, починаючи з законодавчої бази, за умовами проведення передвиборної агітації, реєстрацією виборців, умовами роботи представників ЗМІ та освітленням ними виборчого процесу, повідомляють «Українські новини».

Спостерігачі також залишаться після дня голосування, щоб побачити, як вирішуються можливі виборчі суперечки, і планують покинути Україну 8 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48