У Вінницькій області майже 85% шкіл планують перевести на альтернативні види палива, про це сказав перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, повідомляє прес-служба ОДА.

«Для області передбачена субвенція в обсязі 18,770 тис. грн на впровадження заходів з енергозбереження та заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання. Сформований перелік проектних пропозицій. Всього 46 проектів щодо дооснащення бюджетних котелень котлами з використанням альтернативних видів палива...В результаті такої масштабної реконструкції з 876 шкіл Вінницької області 770 (майже 85%) будуть працювати на альтернативному виді палива», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, як зазначив Гижко, важливими об'єктами з переведення на альтернативні види палива є також центральні районні лікарні.

«Зараз вже підготовлена проектна документація, згідно з якою 14 районних лікарень будуть переведені на альтернативні види палива вже в цьому році. Аналогічна робота проводиться в соціальних закладах області з постійним перебуванням людей», - поінформував він.

Як повідомляв ForUm, раніше віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження в Україні опалювального сезону без російського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом