Кабінет Міністрів України вважає підвищення податків єдиним джерелом доходів. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«Частина вимог МВФ пов'язана з податками. А Фонд для нас — одне з небагатьох реальних джерел фінансування для України. Уряд вимагає, щоб рекомендації МВФ були прийняті парламентом. В цьому і є головна причина вимоги Яценюка — спочатку прийняти зміни у податкову політику, а вже потім розглядати бюджет», — сказав Золотарьов.
Він зазначив, що в цьому році експерти часто висловлювалися щодо непрофесійної політики Кабміну щодо оподаткування.

«Уряд не бачить іншого джерела доходів, крім як зробити більше податків для українців і ускладнити шляхи відходу від них. Але насправді це лише підриває економіку. Нічого хорошого це не дає. Такі ініціативи дають гроші в короткостроковій перспективі, а в довгостроковій — зменшують надходження до бюджету. Але цього ніколи не розуміє. Тобто перед Кабміном стоїть два завдання: задовольнити вимоги МВФ і наповнити бюджет. Але якщо розібратися з рекомендаціями Фонду, то він прямо не вимагає того, що робить уряд. МВФ ставить маркери, а влада вільна в тому, як реалізувати їх. Але наш (Кабмін. — Ред.) обирає найгірший варіант», — вважає він.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що Кабмін подасть на розгляд проект бюджету-2015 тільки після внесення змін у податкову політику України.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166