«Укрзалізницю» необхідно приватизувати, адже тільки це зможе врятувати структуру від корупції й надати українцям певний рівень якості пасажирських перевезень. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«Зміна керівництва «Укрзалізниці» не допоможе змінити ситуацію. Потрібно продати і приватизувати підприємство. Продати, зробити кілька конкуруючих компаній - тих, які працюватимуть безпосередньо із залізничним полотном, і перевізників», - сказав Золотарьов.

При цьому аналітик нагадав, що в Україні уже з'явилося кілька приватних перевізників, але цього мало для створення нормальної конкуренції, в результаті якої українці змогли б отримати послуги нормальної якості.

«Але «Укрзалізниця» залишається монополією, яка об'єднує в собі як управління залізницею, так і перевезення. Це повний нонсенс. Її потрібно ліквідувати і приватизувати. Тоді якийсь толк з неї буде», - вважає він.

Нагадаємо, що 8 вересня прес-служба Кабміну повідомила, що за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка розпочато перевірку фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці».
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169