Правоохоронні органи Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області зібрали матеріал стосовно чиновниці, яка незаконно видала 15 підслідним закордонні паспорти.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.

«Був зібраний матеріал за фактом службової підробки (під час виготовлення і видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон) з боку одного з начальників відділу Головного управління Державної міграційної служби у Дніпропетровській області», - йдеться в повідомленні.

Так, зловмисниця порушила законодавство України у змові з іншими посадовими особами зазначеного управління, зловживаючи службовим становищем, видала більше 15 закордонних паспортів особам, стосовно яких здійснюється досудове розслідування й обрано запобіжні заходи.

У міліції уточнили, що в разі наявності зазначених обставин заборонено виїжджати за кордон за п.3 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України».

Відомості про цей факт внесено до ЄРДР ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, санкції статті передбачають покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29