Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден у Вашингтоні обговорили посилення двостороннього співробітництва в оборонній сфері та сфері енергетики напередодні зимового періоду. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Обговорено можливості виділення з боку США додаткової фінансової допомоги Україні, а також посилення двостороннього співробітництва в оборонній сфері та сфері енергетики напередодні зимового періоду», - йдеться в повідомленні.

Порошенко висловив подяку Байдену за його постійну увагу до України і значні зусилля Адміністрації США, спрямовані на пошук шляхів мирного вирішення ситуації на Донбасі.

Сторони наголосили на важливості підтримки подальшого активного політичного діалогу для швидкого реагування на події та недопущення нової ескалації ситуації.

Також було анонсовано приїзд в Україну Секретаря з питань фінансів і торгівлі для надання більш широкої фінансової допомоги.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Бараком Обамою заявив, що США нададуть Україні мільярд доларів фінансових гарантій.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34