Президент Петро Порошенко заявляє про відмову Президента США Барака Обами надати Україні статус основного союзника США без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Про це він сказав в ефірі CNN.

«Відповідь президента Обами була «ні», - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання про те, як відреагував президент США Барак Обама на заклик Порошенка про надання Україні статусу основного союзника без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

При цьому Порошенко роз'яснив, що Обама сказав «ні», тому що між США та Україною вже є особливий статус двосторонньої співпраці, повідомляють «Українські новини».

Зокрема, Порошенко зазначив, що рівень співпраці у сфері безпеки та оборонному секторі між двома країнами набагато вищий, ніж це можливо зі статусом основного союзника поза межами НАТО, який, наприклад, має Аргентина.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко звернувся до Конгресу США з проханням надати Україні особливий статус партнера поза членством у НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом