Уповноважений з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України від партії УДАР Ірина Геращенко назвала дикістю дії мітингувальників, які скоїли напад на Віталія Журавського.

Своєю чергою, ініціатори мітингу, під час якого стався інцидент, заперечують причетність своїх активістів до історії з народним депутатом.

«Історія з Журавським - це дикість чистої води. До речі, цей сюжет показали всі російські канали в головних новинах та деякі європейські. Прекрасна ілюстрація євроінтеграції», - написала Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ініціатори мітингу біля стін Верховної Ради, під час якого стався напад на Віталія Журавського, заперечують причетність своїх активістів до інциденту.

«Інцидент з Віталієм Журавським - це, найімовірніше, була провокація його конкурентів», - зазначив один з ініціаторів мітингу, лідер руху «Автомайдан» Сергій Поярков.

За його словами, внаслідок нападу на політика у мас-медіа сформувалася «неєвропейська картинка», яка була використана ворогами України для того, щоб всіляко очорнити її імідж», пише «Репортер Житомира».

«Віталій Журавський - єдиний депутат із групи «Економічний розвиток», який всупереч тиску, який на нього чинився, підтримував закон про люстрацію. Чотири або п'ять разів він виступав під час засідань Верховної Ради й агітував депутатів за те, щоб цей закон був ухвалений», - додав Сергій Поярков.

«Автомайдан» ніколи не сповідував методи насильства, тому я хочу попросити вибачення і від свого імені, і від імені Єгора Соболєва (глави Люстраційного комітету, члена Ради партії «ВОЛЯ», - Ред). Ми вдячні йому за те, що він підтримував цей закон і знайшов у собі сили пробачити людям, які піддалися на провокацію», - сказав лідер «Автомайдану».

«Віталій Журавський є одним із співавторів закону про люстрацію. А те, що відбулося, - це велика біда суспільства, коли люди не бачать, що відбуваються ті зміни, заради яких відбувся Євромайдан», - додав Єгор Соболєв.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом